Logo

Wat is Peuter- Kleuteryoga


Peuter-kleuteryoga leert kinderen hun zintuigen ontdekken en op een speelse manier ervaren wat ze kunnen. Enerzijds beleven ze rustige momenten om te bekomen van de prikkels die ze de hele dag opdoen. De ademhalings- en massage-oefeningen brengen rust, innerlijke balans en groei. Anderzijds wordt ook de motorische ontwikkeling gestimuleerd door lichaamsbeweging.  Het samenspel bevordert de sociale omgang.  

Yoga geeft ondersteuning aan kinderen bij het ontdekken van hun eigen ik. Door als (groot)ouder je (klein)kindje mee te vergezellen op kabouter-, vakantietocht,... kan je je kindje op een geborgen manier helpen zijn grenzen een klein stukje te verleggen.

Marijke Van Roey (Groei) is van opleiding maatschappelijk assistente. Door veel met kinderen te werken, zag ze dat kinderen o.a. behoefte hebben aan relaxatie om goed te kunnen 'groeien'. Vandaar dat ze de opleiding voor peuter-kleuteryoga met succes afrondde bij Marjolein Tiemstra (bekend van het boek: ”Yoga voor peuters en kleuters”) in Heiloo, Nederland.

<<terug